نوشتن متن در کتیا
نوشتن متن در کتیا
در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که نوشتن متن در کتیا بر روی یک سطح از مدل حجمی یا مدل سورفیس چگونه انجام میپذیرد. در مهندسی این نوع نوشتن را به نام حکاکی یا نقش برجسته می نامند. با استفاده از متن حکاکی/ برجسته می توانید با استفاده از دستورات محبوب Pad و Pocket با استفاده از یک متن از پیش تعریف شده، روی سطوح بسیار ساده بنویسید. برای انجام این کار، در چند مرحله به شما نشان خواهیم داد که چگونه یک متن را روی یک سطح بنویسید.
نوشتن متن انگلیسی روی مدل حجمی
ابتدا باید یک فایل طراحی خام (File -> New -> Drafting) باز کنید. در این پرونده شما باید متنی را که می خواهید حکاکی یا نقش برجسته شود، بنویسید. برای نوشتن میتوانید هر فونت محبوب را انتخاب کنید، اما باید بدانید که همه فونت ها قابل استفاده نیستند. برای نوشتن با استفاده از دستور Text متن را در محیط کاری نوشته، سپس روی متن کلیک راست کنید و گزینه Properties را از منوی میانبر بزنید تا به تنظیمات متن دسترسی داشته باشید، (به عنوان مثال Arial) و اندازه آن باید 20 یا بیشتر باشد و باید دستور Bold را بررسی کنید.
بعد باید متن طراحی شده را با فرمت dwg یا dxf ذخیره کنید. سپس باید قطعه ای که می خواهید حکاکی یا نقش برجسته بر روی آن ایجاد گردد را باز کنید. پس از آن پرونده ذخیره شده متن را که به صورت eDrawings میباشد را باز کنید و از نمودار درختی شاخه Main View یا خود متن در ناحیه گرافیکی را انتخاب نموده و کپی نمایید. سپس در فایل قطعه از نمودار درختی Plane یا وجهی از قطعه که میخواهیم متن روی آن قرار گیرد را انتخاب نموده، وارد محیط Sketch میشویم و عملیات Paste را انجام میدهیم.
حال باید موقعیت و اندازه متن نسبت به قطعه را با استفاده از فرمان Translate و فرمان Scale در محیط Sketcher تنظیم کنیم. برای انجام آخرین مرحله باید در محیط Part Design دستور Pad یا Pocket را انتخاب کنید تا متن برجسته یا حکاکی شده را بدست آورید.
نوشتن متن فارسی روی مدل حجمی
ابتدا به وسیله نرم افزار فارسی نویسی مثل نرم افزار Leomoon نوشته دلخواه را مینویسیم و از نوشته کپی میگیریم. در محیط Drafting نرم افزار CATIA، با اجرای دستور Text، آنرا Paste میکنیم(دقت کنید که نوع فونت نوشته باید از گروه F باشد.) سندی که در محیط Drafting ایجاد کردیم را با پسوند DXF یا DWG ذخیره میکنیم. فایل با پسوند DXF را در نرم افزار کتیا باز میکنیم و از نوشته کپی میگیریم.
برای نوشتن متن در کتیا اگر مدل را از قبل طراحی کرده بودیم، سطح مورد نظر را انتخاب میکنیم و وارد محیط Sketch میشویم. اگر مدلی طراحی نکرده بودیم، ابتدا مدل را ایجاد میکنیم و بعد سطح مورد نظر را انتخاب میکنیم و وارد محیط Sketch میشویم. نوشته کپی شده را در محیط اسکچ Paste میکنیم و در محل مورد نظر قرار میدهیم. ممکن است نوشته کمی کوچک یا بزرگ باشد، که این مسئله را با دستور Scale برطرف میکنیم.
حال باید قسمتهای اضافی متن را ویرایش کنیم تا متحتی های متن داخل همدیگر قرار نگرفته باشند، در غیر اینصورت فرمان Pad یا pocket قابل اجرا نمیباشند. در نهایت در محیط Part Design نوشته را به صورت برجسته با فرمان Pad یا Pocket ایجاد میکنیم.
نوشتن متن فارسی روی مدل سورفیس در کتیا
ابتدا به وسیله نرم افزار فارسی نویسی مثل نرم افزار Leomoon نوشته دلخواه را مینویسیم و از نوشته کپی میگیریم. در محیط Drafting نرم افزار CATIA، با اجرای دستور Text، آنرا Paste میکنیم(دقت کنید که نوع فونت نوشته باید از گروه F باشد.) سندی که در محیط Drafting ایجاد کردیم را با پسوند DXF یا DWG ذخیره میکنیم.
فایل با پسوند DXF یا DWG را در نرم افزار کتیا باز میکنیم و از نوشته کپی میگیریم. برای نوشتن متن در کتیا اگر مدل را از قبل طراحی کرده بودیم، سطح مورد نظر را انتخاب میکنیم و وارد محیط Sketch میشویم. اگر مدلی طراحی نکرده بودیم، ابتدا مدل را ایجاد میکنیم و بعد سطح مورد نظر را انتخاب میکنیم و وارد محیط Sketch میشویم. نوشته کپی شده را در محیط اسکچ Paste میکنیم و در محل مورد نظر قرار میدهیم. ممکن است نوشته کمی کوچک یا بزرگ باشد، که این مسئله را با دستور Scale برطرف میکنیم.
حال باید متن را بر روی سطح مورد نظر تصویر کنیم که میتوانیم در محیط GSD از دستور Projection استفاده کنیم. عملیات تصویر باید عمود به متن انجام گیرد. سپس با استفاده از فرمان Multi Extract متن را به عنوان یک منحنی یکپارچه تعریف میکنیم. در مرحله نهایی با استفاده از فرمان Split متن را از روی سورفیس برش میزنیم.
دانلود نرم افزار Leomoon (نسخه پرتابل)
فیلم کامل پروژه ایجاد متن برجسته در کتیا (دو قسمت) ⇓⇓⇓