چگونگی تهیه تصویر از محیط CATIA
Capture Catia
بسیاری از مواقع برای تهیه گزارش نیازمند تهیه تصویر از مراحل طراحی هستیم.خوشبختانه این امر در نرم افزار CATIA به راحتی ممکن است.برای این منظور در هریک از محیطهای CATIA که قرار داشتیم از مسیر زیر به دستور Capture می رویم:
Tools>> Image>> Capture
بعد از اجرای این دستور نوار ابزار Capture ظاهر می شود.
هر کدام از آیکنهای فرمان Capture Catia عبارتند از:
Vector Mode:با کلیک روی این آیکن تصاویر ایجاد شده به صورت Vector میباشند.این فرمت تصویر برای نقشه های دوبعدی بسیار مناسب است و خاصیت آن این است که اگر تصویر بزرگ شود به صورت بریده بریده تبدیل نمیشود اما مشکل اینجاست که برای تصاویر رنگی کاربردی ندارد.
مهمترین پسوند فایل در این حالت pdf است و با کیفیت ترین آن EMF می باد که برای ایجاد آن باید هنگام ذخیره فایل Windows Metafile را انتخاب کرد.
Pixel Mode:با کلیک روی این آیکن تصاویر به صورت پیکسل ایجاد میشوند که این فرمت برای تصاویر رنگی بسیار مناسب است.میتوان تصاویر ایجاد شده با این فرمت را با پسوندهای معروف bmp،jpg،tif و .. ذخیره کرد.
Screen Mode:با کلیک روی این آیکن صفحه مانیتور برای ایجاد تصویر انتخاب می شود.
Select Mode:برای انتخاب محدوده ای که میخواهید از آن تصویر ایجاد کنید ممکن است.هنگام ایجاد این پنجره ابعاد آن در وسط پنجره نمایش داده میشود.میتوان بعد از مشخص کردن ابعاد پنجره دلخواه برای ایجاد تصاویری با یک اندازه اما از زوایای مختلف قطعه مورد نظر را چرخاند به عبارت دیگر اجرای دستورات دیگر باعث لغو این دستور نمیشود.
Capture:با انتخاب این آیکن پنجره زیر نمایان میشود
این پنجره در Capture Catia دارای آیکنهای مختلفی است نظیر:
آیکن Save as برای ذخیره تصویر،آیکن Cancel برای لغو دستور،آیکن Print برای ایجاد پرینت از تصاویر موجود،آیکن Copy برای تهیه کپی از تصویر و Paste آن در هر جا که امکان paste کردن تصویر وجود داشته باشد استفاده میشود،آیکن Album تصویر موجود را در آلبوم قرار میدهد که برای دیدن آلبوم باید آیکن Open Album را کلیک کرد.
Options:برای تعریف پارامترهای ایجاد تصویر از این آیکن استفاده میشود.بعد از کلیک روی این آیکن پنجره ای که دارای سه سربرگ می باشد باز میشود. مهمترین پارامترهای این پنجره عبارتند از:
General:در قسمت Color Mode میتوان طوری تعریف کرد که تصاویر به سه حالت رنگی،خاکستری و سیاه سفید ایجاد میشوند.
Pixel:با فعال بودن پارامتر White background باعث میشود که پشت تصویر سفید باشد.این پارامتر بسیار کاربرد دارد همچنین در پارامتر Rendering quality میتوان کیفیتهای متفاوت برای تصویر انخاب نمود.